Домаќинства

МОНОСПЛИТ СИСТЕМИ

Ѕидни единици


DAIKIN – FTXB-C

Енергетска класа: A+ / A+
• Инвертер клима уред , со модерен рамен преден панел
• Економичен режим на работа со можност за
заштеда на ел.енергија
• Фотокаталитички титаниум- апатитен филтер .
• Опција Comfort- проток на воздух кој автоматски го прилагодува правецот на воздухот ,при тоа да не дува директно во лицата присутни во просторијата)
• Моќен режим на работа ( брзо ладење или загревање, а после 20 мин. со постигнување на темературата се префрла во нормален режим на работа
• 24-часовен тајмер
• АУТО-рестарт
• Ноќен режим на рабта
• Температурен опсег на ладење: -10°C do +46ºC
• Температурен опсег на греење: -15°C do +18°C
• SEER: до 6,05
• SCOP: до 4,06
• Капацитети на ладење: 3.0, 3.8 и 6,2 kW
• Капацитети на греење : 4.0, 4.8 и 6.6 kW
• Потекло: Европа – Чешка Република
• Гаранција:3 години


DAIKIN SENSIRA FTXF-A (R-32)

– Високоѕидна клима со елегантен дизајн – BLUEVOLUTION серија со R- 32 еколошки фреон.R-32 влијае во намалување на штетното влијание врз околината до 68%, во споредба со R-410A и дополнително ја намалува потрошувачката на енергија, благодарение на повисоката енергетска ефикасност што ја оддава.
Енергетска ефикасност (ладење/греење): A++/A+
Достапни капацитети: 3,5KW; 5KW; 6KW

 


DAIKIN – FTXZ-N/URURU SARARA

– Инвертер технологија
– А+++ енергетска ефикасност
– Технолошко ремек дело
– Се во едно: ладење, греење, вентилација, овлажнување и одвлажнување
– УРУРУ овлажнување на воздухот без дотур на вода .
– САРАРА одвлажнување на воздухот без температурна разлика
– Автоматско чистење на филтерот
– 3D проток на воздух
– Сензор за присутност
– On line- controller
– Висока штедливост
COP до 5,8
EEP до 6,10
Распон на можен капацитет за греење и ладење [kW] 2.8 – 5.0 ладење
3.6 -6.0 греење


DAIKIN – FTXS-K/CTXS-K (серија од мал капацитет)

FTXS-K моделот е посебно дизајниран за мали или добро изолирани простории
– тивок режим на работа
– ИНВЕРТЕР технологија
– А++ енергетска ефикасност
СОР до 4.55
ЕЕR до 4.65
Распон на можен капацитет [kW] 1.5 – 3.5 ладење
1.7 – 4.0 греење


DAIKIN – FTXS-K/CTXS-K (серија од среден капацитет)

FTXS-К е со дискретен и елегантен дизајн кој се вклопува совршено во секој ентериер
– 3D проток на воздух
– тивок режим на работа
– ИНВЕРТЕР технологија
– А++ енергетска ефикасност
СОР до 4.12
ЕЕR до 3.56
Распон на можен капацитет [kW] 3.5 – 5.0 ладење 4.0 – 5.8 греење


DAIKIN – FTXG-JW/A EMURA

– Инвертер технологија
– А+++ енергетска ефикасност
– Извонредна технологија со исклучителен дизајн
– Функционирањето на единицата е речиси нечујно
– Online controller
– Сензор за присутност
– Фотокаталитичен филтер за прочистување на воздухот
– Ноќен режим на работа

COP до 5,00
EEP до 4,59

Распон на можен капацитет [kW] 2.5-5.0 ладење
3.4-5.8 греење


DAIKIN Оki comfort FTXN-M/ RXN

– А + Класа
– Инвертер технологија
– Ноќен режим на работа
– Идеален уред за секоја просторија (кујна,дневна или спална).
– Работно температурно подрачје од -15 до 46◦Ц
– Заштеда на енергија благодарение на оптималното греење и ладење
– Внатрешен филтер кои ги отстранува сите бактерии и вируси осигурувајки прочистен воздух.

СОР до 4.06
ЕЕR до 3.49

Распон на можен капацитет [kW] 2.5 – 6.3 ладење
2.8 – 6.4 греење


Парапетни единици

DAIKIN – FVXG-K NEXURA

– Елегантен дизајн
– флексибилна инсталација:стандардна, вградена или на постоље
– предниот панел зрачи додатна топлина како класичен радијатор
– А ++ енергетска ефикасност
– ИНВЕРТЕР технологија
СОР до 4. 56
ЕЕR до 6.46
Распон на можен капацитет [kW] 2.5 – 5.0 ладење
3.4 – 5.8 греење


DAIKIN – FVXS-F PROFESIONAL

– можност за инсталирање на sид или во вдлабнатен простор од sидот
– малата висина на уредот овозможува поставување и испод прозор
– проток на воздух насочен долж подот
– А+ енергетска ефикасност
– ИНВЕРТЕР технологија

СОР до 4.38
ЕЕR до 5.53

Распон на можен капацитет [kW] 2.5 – 5.0 ладење
3.4 – 5.8 греење


Флекси единици

DAIKIN – FLXS-B/RXS-K

Флекси единиците се елегантни и одлично решение за поставување на плафон или на под, зависно од уредувањето или обликот на просторијата. Со прикладен дизајн тие се едноставни за управување и одржување

– ИНВЕРТЕР регулација
– Автоматско префрлување лето-зима
– Филтер за прочистување на воздухот
– EНЕРГЕТСКО НИВО: A
– Еколошки гас: R-410A
– Подрачје на работа за греење: -15 до +20 °C
– Подрачје на работа за ладење: -10 до +46 °C

СОР до 3.62
ЕЕR до 3.50

Распон на можен капацитет [kW] 2.5 – 5.3 ладење
3.4 – 7.0 греење


Касетни единици

DAIKIN 600×600-FFQ серија

КОМФОР И КОМПАКТЕН ДИЗАЈН

– Вградливи 4-насочни единици
– Пријатно струење на воздухот – возможно дури и до 4.2м висина
– ИНВЕРТЕР технологија
– Висока енергетска класа
– Подрачје на работа на греење: -10 до +20 °C
– Подрачје на работа на ладење: +10 до +46 °C

СОР до 3.80
ЕЕR до 4.50

Распон на можен капацитет [kW] 2.5 – 5.7 ладење
3.2 – 7.0 греење


DAIKIN 4 насочна Касетна единица – FCQ серија

DAIKIN 4 насочна Касетна единица – FCQ серија
– Вградливи 4-насочни единици
– Идеални за спуштени плафони
– ИНВЕРТЕР технологија
– Висока енергетска класа A
– Подрачје на работа на греење: -10 до +20 °C
– Подрачје на работа на ладење: +10 до +46 °C

СОР до 4.80
ЕЕR до 3.52

Распон на можен капацитет [kW] 3.4 – 5.7 ладење
4.2 – 7.0 греење


Канални единици

DAIKIN PROFESSIONAL- FDXS-E

– ИНВЕРТЕР технологија
– компактна димензија – лесна вградливост
– неупадлив изглед – прилагодлив за секој ентериер
– А / Енергетка класа
– Филтер за прочистување
– МОНО-состав

СОР до 3.52
ЕЕR до 3.48

Распон на можен капацитет [kW] 2.4 – 6.5 ладење
3.2 – 8.0 греење


Пречистувачи на воздух

DAIKIN – УРУРУ ПРЕЧИСТУВАЧ – модел MCK75L

ЧИСТ И ОВЛАЖНЕТ ВОЗДУХ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ДЕН

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

– Даикиниот воздушен филтер УРУРУ го пречистува воздухот и воедно го овлажнува, отстранувајки ги негативните последици на сувиот воздух
– Успешно ги отстранува алергените( пр.грини,прашина и др.)
– Пријатно ја освежува просторијата-елиминирајки ги непријатните мириси
– Со едноставно додавање на вода во резервоарот ~ 4L, пречистувачот го овлажнува воздухот со максимален волумен од 600 ml/s
– Едноставен за ракување
– Економичен


DAIKIN ПРЕЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ – модел МС70L

Пречистувач на воздухот со STREAMER TEHNOLOGIJA-спој на нова технологија со подобрени карактеристики и исклучително тивок режим на работа

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОИЗВОДОТ

– Силно и моќно прeчистување на воздухот со DAIKIN STREAMER технологијата
– овозможува овој производ да го подобрува квалитетот на воздухот во секоја просторија
– Во широк опсег ги уништува и отстранува честиците на прашина ,разни непожелни мириси и микроби,а вирусите ги прави безопасни за средината
– Голем проток на воздух: 420 m³/h во турбо режим на работа
– Го збогатува воздухот со негативни јони обезбедувајки здрава атмосфера во секоја просторија
– Мала бучавост до 16 dBA
– Лесна, компактна и мобилна единица
– Едноставен начин на чистење и ниски трошшоци за одржување


 

Локација

Нашиот Tим

ЕН-КОНТ како компанија се стреми да ги завршува своите обврски според светските стандарди, брзо, навремено и квалитетно.

Развој

Со искуството повеќе од 20 години, нашиот тим постојано се надградува и ги следи светските новитети и стандарди, кои подоцна преку обуки и признанија ги имплементира на нашиот пазар.

Facebook Page